Партньори

Прясно мляко

Ние работим с най-добрите, които могат да предложат качествен продукт на добра цена, коректно отношение и редовни доставки. Това и не само това е причината да се доверим за Олимпус България за доставките на част от млечните продукти: краве и овче сирене, прясно мляко, сметана, заквасена сметана.

Прясното им мляко (3.5%) е най-доброто (според нас) на пазара и с него квасим нашето си кисело мляко, от което после правим айряна (и не само).

Масло и меки сирена

Знаем много добре за трите правила на добрата френска кухня – “масло, масло и пак масло”, но специално за маслото се доверихме на немското качество. То идва при нас благодарение на Fivepi, официален вносител и дистрибутор на деликатесни сирена.

Същият партньор ни снабдява и с (едни от) най-добрите крема-сирена и маскарпоне, които можете да намерите на пазара. Защото както е известно, Philadelphia е марка, а не вид крема-сирене.

Брашно

Може да стане малко дълго, но замисляли ли сте се какво брашно купувате и … всъщност спомняте ли си как наистина изглежда истинското брашно? Съвременните мелници мелят на стоманени валове на високи обороти и това качва много температурата при процеса на смилане. Освен това зърното и брашното е допълнително избелвано.

Истинското бяло брашно е леко жълто на цвят, а като пъхнете ръце в чувала … то е живо, усещате го, веднага ви свързва със земята, която го е отгледала.

Ние в Даро сами си месим и печем хлебчетата за сандвичи и това ни накара да се доверим на най-добрите мелничари – Екосем

Кафе

Дълго обмисляхме с кого да работим за доставките на кафе и какво точно кафе да предлагаме в Даро. Избрахме да се доверим на Дъбов по две причини – най-напред тяхната страст към тази напитка и уважението им към продукта.

За да стигнем до “нашето” кафе първо купихме кафе-автоматъа и после тествахме шест различни сорта от всички кафе-крайчета на света. Накрая избрахме Супремо 18+ заради силното тяло, приятната киселинност в послевкуса и живия аромат на цитруси и горски плодове.